Θεματικό Εργαστήριο στο Δήμο Φυλής για την Πρόσβαση στις Υπηρεσίες Υγείας

Την Παρασκευή 30 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε από την εταιρία Διάσταση Παρεμβάσεις Κοινωνικής Καινοτομίας ΑΜΚΕ μέλος της αναδόχου ένωσης εταιρειών «ΙΝΝΟΛΑΝΤ Ε.Π.Ε-BEE GROUP Α.Ε.-ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΑΜΚΕ» σε συνεργασία με τον Δήμο Φυλής, εργαστήριο με θέμα:

 «Πρόσβαση στις Υπηρεσίες Υγείας»  στο πλαίσιο του Έργου «Βελτίωση της Ποιότητας και της Αποτελεσματικότητα της Κοινωνικής Ένταξης, με την ανάπτυξη  Προηγμένων Μορφών Ολοκληρωμένης Παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών και τη Βελτίωση των Ικανοτήτων των Επιστημονικών Στελεχών των Κοινωνικών Δομών της Δυτικής Αθήνας (Διαδημοτικό Κοινωνικό Δίκτυο “ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ”)» του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ).

Στο εργαστήριο παρευρέθηκε ο αρμόδιος Αναπληρωτής Δήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Γεώργιος Αντωνόπουλος ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό και ο Διευθυντής της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Ιωάννης Τέγος. Επιπλέον, συμμετείχαν στελέχη  της Κοινωνικής Υπηρεσίας  των Δήμων Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Χαϊδαρίου και Φυλής.   

Πρώτη εισηγήτρια του εργαστηρίου ήταν η κ. Κυπαρισσένια Σαμαρά, Διευθύντρια Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αιγάλεω και επισκέπτρια υγείας, η οποία ανέλυσε την σημαντικότητα της προσβασιμότητας των ωφελούμενων στις Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην πρόσβαση των ανασφάλιστων πολιτών στο ΕΣΥ και στα δικαιώματα τους. Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση μεταξύ των παρευρισκόμενων και της εισηγήτριας σχετικά με τα όσα ειπώθηκαν.   

Το εργαστήριο ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση  της κ. Έλλης Ιωαννίδου-Καπόλου, Κοινωνιολόγου της Υγείας & Επιμελήτρια Τομέα Κοινωνιολογίας της ΕΣΔΥ, η οποία αναφέρθηκε στην πρόσβαση στις Υπηρεσίες Υγείας σε μία μεταβαλλόμενη και πολυπολιτισμική κοινωνία. Ανέλυσε το πόσο σημαντική είναι η κατανόηση και ο σεβασμός των πολιτισμικών διαφορών από τους εργαζόμενους των Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας και έδωσε έμφαση στην έννοια αλλά και στην επίτευξη της πολιτισμικής επάρκειας.

Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση μεταξύ των παρευρισκόμενων και της εισηγήτριας. 

Για περισσότερες πληροφορίες:

ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΑΜΚΕ

Διεύθυνση: Λεωφόρος Μεσογείων 15, Αθήνα

Τηλέφωνο:  2109996340 Email: rg.is1716516713atsai1716516713dogn@1716516713ofni1716516713