Διανομή Τροφίμων για τους ωφελούμενους ΤΕΒΑ της ΠΕ Λακωνίας

Την Τετάρτη 14 και 15 Απριλίου 2020 πραγματοποιήθηκε η διανομή ταυτόχρονα σε όλους του Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, ειδών διατροφής. Η διανομή έγινε  στους Δικαιούχους  του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)  που  έχουν επιλέξει να είναι και  ωφελούμενοι  του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD). Η διάθεση των προϊόντων για λόγους δημόσιας υγείας έγινε με αποστολή κατ’ οίκον των προϊόντων τα οποία δόθηκαν σε μεγάλες ποσότητες αναλογικά με τα μέλη της κάθε ωφελούμενης οικογένειας.

Τα είδη  τροφίμων που διατέθηκαν είναι:

Είδη παντοπωλείου:

• αλεύρι για όλες τις χρήσεις, αρτοσκευάσματα, ζυμαρικά, ψωμί για τοστ, καφές, αλάτι, ελαιόλαδο, ζάχαρη,  ρύζι κίτρινο, συμπυκνωμένος χυμός τομάτας, φασόλια

• Γαλακτοκομικά προϊόντα:  γάλα εβαπορέ, τυρί φέτα

Οπωρολαχανικά:   πατάτες, πορτοκάλια, τομάτες, κρεμμύδια

Νωπό Κρέας:  βόειο κρέας, χοιρινό κρέας, νωπό κοτόπουλο

Οι δικαιούχοι του προγράμματος, επισημαίνεται παρέλαβνα την ποσότητα που τους αναλογεί, στο χώρο κατοικίας τους. με την επίδειξη του Δελτίου της Αστυνομικής τους Ταυτότητας και του αριθμού ΑΜΚΑ.     

Η διανομή αυτή υλοποιήθηκε  στα πλαίσια των Αποκεντρωμένων προμηθειών της Κοινωνικής Σύμπραξης της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, με επικεφαλής εταίρο (Δικαιούχο) την Περιφέρεια Πελοποννήσου/Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, η οποία χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD) και θα υποστηρίξει εν όψει του Πάσχα τις αδύνατες οικονομικά οικογένειες της ΠΕ Λακωνίας που είναι δικαιούχοι του προγράμματος με τη διάθεση τροφίμων.

Οι ωφελούμενες οικογένειες στην ΠΕ Λακωνίας ανέρχονται στις 1.229.