Ολοκλήρωση Ενημερωτικής Δράσης ΤΕΒΑ στο Δήμο Κιλελέρ

“Συνεργασία των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων για την ενημέρωση και υποστήριξη των ωφελούμενων του ΤΕΒΑ”

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ενημερωτική δράση παρουσίασης των παρεχόμενων Υπηρεσιών & των Συνοδευτικών Μέτρων για τους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ στο Δήμο Κιλελέρ (15/02/2023, Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου).

Με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, η Κοινωνική Σύμπραξη Λάρισας με Επικεφαλής Εταίρο το Δήμο Λαρισαίων σε συνεργασία με την  Εταιρεία “Διάσταση Παρεμβάσεις Κοινωνικής Καινοτομίας ΑΜΚΕ”, φορέα υλοποίησης των Συνοδευτικών Μέτρων υλοποιούνται δράσεις ενημέρωσης των ωφελουμένων:

“Το ΤΕΒΑ σε κίνηση, Υποστήριξη Ωφελουμένων & Συνοδευτικά Μέτρα”

Στην ενημερωτική εκδήλωση συμμετείχαν με παρεμβάσεις τους

ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κιλελέρ κ. Αχιλλέας Χατζούλης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων κ. Σωτήρης Βούλγαρης, η προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής & Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων κ. Κερασία Δαλακώνη, ο Διευθυντής της Διάστασης κ. Γιάννης Παπαδημητρίου, η νομικός κ. Μαίρη Κάλλα και η Κοινωνική Λειτουργός κ. Χαρά Ανδρεάδη.

Η ενημέρωση είχε στόχο την πληροφόρηση των ωφελουμένων για τη δυνατότητα συμμετοχής τους στις παρεχόμενες υπηρεσίες & στα Συνοδευτικά Μέτρα που υλοποιούνται από εξειδικευμένο προσωπικό.

Τα Συνοδευτικά Μέτρα υλοποιούνται στο πλαίσιο της Πράξης: «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2018-2019» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το ΤΕΒΑ/FEAD 2014-2020» και περιλαμβάνουν:

 • Ψυχοκοινωνική στήριξη & ενδυνάμωση
 • Ατομική & ομαδική συμβουλευτική
 • Διαδικτυακές ημερίδες
 • Εργαστήρια αφήγησης & δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά
 • Συμβουλευτική επαγγελματικού προσανατολισμού
 • Τεχνικές αναζήτησης εργασίας
 • Διατροφικές συμβουλές και συμβουλές υγιεινής διατροφής
 • Συμβουλές διαχείρισης οικογενειακού προϋπολογισμού
 • Νομική Συμβουλευτική

Το Ε.Π. ΕΒΥΣ του ΤΕΒΑ υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών στους απόρους  & περιλαμβάνει Συνοδευτικά Μέτρα τα οποία στοχεύουν στην ενεργοποίηση & κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων.

ΤΟ ΤΕΒΑ συμβάλλει στην ανακούφιση των χειρότερων μορφών της φτώχειας, προάγει την κοινωνική συνοχή και συνεισφέρει στον στόχο της εξάλειψης της φτώχειας και συγκεκριμένα στη μείωση του αριθμού των ατόμων που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού. Ενισχύει επίσης τη δημιουργία ευρύτερου δικτύου συνεργαζόμενων Δήμων και Φορέων.

Ωφελούμενοι του Προγράμματος είναι:

 Όλοι οι Δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης που έχουν επιλέξει να είναι ωφελούμενοι του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής.

Για περισσότερες πληροφορίες:

 • Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής & Πρόνοιας Δήμου Λαρισαίων: 2410.680.216
 • Δήμος Κιλελέρ:  2410971675
 • Διάσταση Παρεμβάσεις Κοινωνικής Καινοτομίας ΑΜΚΕ:  210 – 9996340 (αστική χρέωση), info@ngodiastasi.gr